Protestele de la Pungeşti s-au reluat

13 persoane, din care 11 localnici şi doi activişti de mediu, se află în continuare în greva foamei pentru a noua zi consecutiv, în tabăra din localitatea Pungeşti.

Adăugat: 3 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestele au reînceput, joi, la Pungeşti, în Vaslui.

Peste 100 de persoane, majoritatea localnici, cer sistarea activităţii de instalare a unei sonde de explorare a gazelor de şist în zonă şi ridicarea interdicţiei de circulaţie impusă pe drumul judeţean dintre localităţile Siliştea şi Pungeşti.

Perimetrul este supravegheat de 150 de jandarmi.

Un număr de 13 persoane, din care 11 localnici şi doi activişti de mediu, se află în continuare în greva foamei pentru a noua zi consecutiv în tabăra din comună.

Pe 7 decembrie, în urma incidentelor de la perimetrul concesionat companiei americane Chevron, Poliţia Vaslui a constituit o zonă specială de siguranţă în localităţile Siliştea şi Pungeşti.

În 27 decembrie, grupul protestatarilor de la Pungeşti, care de pe 24 decembrie au intrat în greva foamei, au anunţat că-şi suspendă acţiunea de protest până după Anul Nou.

Aceştia au precizat, printr-un comunicat de presă, că au luat această decizie la insistenţele celorlalţi săteni din Pungeşti, dar şi ale preoţilor din zonă, care au vrut ca trecerea în celălalt an să nu se facă pe acest fond de nemulţumire extremă.

Unul dintre protestatari, Constantin Pâslaru, semnatarul comunicatului dat presei, susţine că un alt motiv pentru care greva foamei a fost suspendată este reprezentat de faptul că starea de sănătate a celor solidari risca să se înrăutăţească, ei stând pe câmp într-un cort neîncălzit.Autor:
Alina Darie
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza