Proteste PMP la Camera Deputaţilor pe marginea negocierilor PSD-UDMR

Parlamentarii PMP protestează, la această oră, în Camera Deputaţilor faţă de negocierile ce ar fi purtate în culise de liderii PSD cu UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:20 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, preşedintele exectiv al PMP
trimite pe mail

S-ar negocia reducerea pragului de la care minorităţile pot folosi limba maternă în administraţia locală, lucru considerat inacceptabil de partidul Miscarea Populară.  

"Cetăţenii români ar trebui să ştie că PSD negociază lucruri de ne negociat niciodată în Parlament, interese ale ţării. Aşteptăm să vedem dacă după negocierile pe care le are domnul Dragnea la această oră cu UDMR va ceda în faţa acestor cereri nejustificate. Nu putem negocia chestiuni care sunt absurde şi UDMR să vină la această oră să pună presiune pe decidenţii politici care nu ştiu să citească şi nici să înţeleagă ce consecinţe produc aceste legi nefireşti", a declarat Tomac.

În această dimineaţă, membrii Comisiilor juridică, pentru drepturile omului şi administraţie de la Camera Deputaţilor s-au strâns pentru o şedinţă care trebuia să înceapă la ora 10,00 şi în care urma să se dezbată proiectul de lege depus de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţilor naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza