Proteste la Bucureşti şi Sibiu împotriva vaccinării şi a paşaportului de vaccinare

Manifestanţii scandează lozinci împotriva vaccinării şi a paşaportului de vaccinare, pentru libertatea de alegere şi împotriva politicienilor şi presei.

Adăugat: 7 Martie 2021
Ultima actualizare:7 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: captură youtube
trimite pe mail

Cea mai mare parte a celor care au protestat timp de peste trei ore împotriva vaccinării obligatorii în Parcul Izvor din capitală, vizavi de Palatul Parlamentului, au pornit într-un marş de jur împrejurul sediului legislativului.

Manifestanţii scandează în continuare lozinci împotriva vaccinării şi a paşaportului de vaccinare, pentru libertatea de alegere şi împotriva politicienilor şi presei, care în opinia lor ascund adevărul în privinţa vaccinării.

De-a lungul desfăşurării protestului au luat cuvântul mai mulţi reprezentanţi ai unor ONG-uri care au vorbit împotriva eficienţei vaccinurilor, despre efectele lor secundare şi în special împotriva impunerii obligativităţii acestora. Un protest similar a avut loc duminică şi la Sibiu.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a precizat în această seară la un post de televiziune că proiectul de lege care reglementează vaccinarea şi care a trecut de Senat nu are în vedere obligarea adulţilor de a se imuniza, iar în cazul copiilor actul normativ se referă la informarea părinţilor.

Proteste și la Timişoara

Peste 100 de persoane au protestat în această după-amiază în centrul municipiului Timişoara împotriva instituirii carantinei, care intră în vigoare la miezul nopţii.

Oamenii au venit cu drapele tricolore, au înconjurat Piaţa Victoriei şi au ajuns în faţa Primăriei, unde au scandat "Fără carantină".

Ei au venit cu afişe prin care îşi exprimă şi dezacordul faţă de vaccinarea obligatorie.

Protestul a fost supravegheat de jandarmi şi a decurs fără incidente -, ne-a transmis corespondentul RRA Alina Bujancă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza