Proteste în Capitală și în țară împotriva legilor justiției și a Codului fiscal

În mai multe oraşe din ţară şi în Bucureşti, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei.

Adăugat: 26 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 22.00 Zeci de mii de oameni au ieşit, astăzi, în stradă, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării pentru a protesta faţă de modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei.

În capitală, marşul pornit de manifestanţi din Piaţa Victoriei cu destinaţia Parlament şi Curtea Constituţională este încă în desfăşurare.

Reporterul RRA, Cătălin Purcaru, îi însoţeşte pe protestatari:

Mă aflu chiar la intersecţia Bulevardul Naţiunile Unite cu Bulevardul Libertăţii.

Cele două bulevarde practic înconjoară clădirea, o parte a clădirii Parlamentului şi cele două bulevarde sunt blocate, închise pentru traficul rutier.

Cei mai mulţi protestatari s-au grupat în faţa intrării de la Camera Deputaţilor situată înspre Parcul Izvor, unde scandează în continuare împotriva majorităţii parlamentare şi cere retragerea propiectului privind legile justiţiei, respingerea legislativă a ordonanţei de urgenţă prin care se aduc modificări la Codul Fiscal, dar şi demisia guvernului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Observ însă că oamenii încep să plece îndreptându-se în special către gurile de metrou aflate în zonă, pot spune că numărul protestatarilor a scăzut semnificativ.

Am însoţit coloana de protestatari şi trebuie să vă precizez acest lucru: pe tot traseul dinspre Piaţa Victoria către Palatul Parlamentului şi nu au fost înregistrate, nu am observat violenţe sau alte incidente pe tot acest traseu.

Din informaţiile pe care le deţin la această oră traficul rutier pe tot traseul pe care s-a desfăşurat marşul de protest a fost redeschis.

UPDATE  20.00 Câteva mii de persoane sunt în prezent în Piaţa Victoriei şi aşteaptă semnalul pentru a se deplasa în marş către Palatul Parlamentului.

Sunt oameni de toate vârstele, mulţi însoţiţi de copii sau persoane însoţite de animalele de companie, care participă la această manifestare de protest împotriva deciziilor luate de guvernanţi.

În scurt timp, protestatarii vor pleca în marş către Palatul Parlamentului, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Universitate - Piaţa Unirii - Palatul Parlamentului, informează reporterul RRA, Cătălin Purcaru.

Pe tot traseul sunt forţe de ordine importante şi asta, pentru a nu exista nici un fel de incidente pe timpul desfăşurării protestului.

O dată ajunşi la Palatul Parlamentului, protestatarii intenţionează să ceară retragerea proiectului privind legile justiţiei, respingerea în legislativ a ordonanţei de urgenţă care aduce modificări Codului Fiscal, dar şi demisia Cabinetului Tudose.

O ultimă informaţie: traficul în Piaţa Victoriei rămâne în continuare blocat, singura rută pentru şoferi fiind aceea care duce spre Bulevardul Aviatorilor.

Cătălin Purcaru, reporter Radio România Actualități, ora 18.15:

Oamenii au început să se strângă aici, în Piaţa Victoriei, locul de întâlnire fiind insula din mijlocul acestei zone.

Cei care au sosit până la această oră, şi vorbim de câteva zeci de persoane, poartă pancarte şi steaguri tricolore.

Deocamdată nu putem vorbi de un număr semnificativ de persoane, însă acesta ar putea creşte semnificativ în perioada imediat următoare, în contextul în care 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, împreună cu două confederaţii sindicale - Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa - au făcut apel pentru susţinerea acestei manifestări.

Nemulţumirile vin în urma adoptării prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor la Codul Fiscal, precum şi a modului cum sunt dezbătute în comisia specială din Parlament modificările la legile justiţiei.

La ora 19:30, potrivit organizatorilor, se va pleca în marş de aici, din Piaţa Victoriei, către Palatul Parlamentului, unde se va cere retragerea proiectului privind legile justiţiei, repingerea în legislativ a ordonanţei de urgenţă, dar şi demisia Cabinetului Tudose.

O ultimă precizare: traficul nu este blocat în Piaţa Victoriei. Se circulă bine, deşi este destul de aglomerat în zonă.

Poliţia Rutieră Bucureşti anunţă că a luat măsuri pentru suplimentarea efectivelor şi, în funcţie de situaţie, va aplica restricţii de circulaţie pe traseul: Piaţa Victoriei - Universitate - Piaţa Constituţiei.

Şoferii sunt rugaţi să respecte întocmai indicaţiile agenţilor din trafic.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza