Proteste în Bucureşti, împotriva vaccinării şi a certificatului verde

Manfestanţii au scandat mesaje împotriva vaccinării şi introducerii certificatului verde şi au cerut demisia executivului, şefului Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintelui statului.

Adăugat: 3 Octombrie 2021
Ultima actualizare:3 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Mai multe sute de oameni care au protestat in Piata Universitatii din Bucuresti impotriva restrictiilor instituite in contextul pandemiei de COVID-19, au plecat in mars spre Piata Victoriei. Foto: Agerpres
trimite pe mail

Noile reglementări aprobate de Guvern au fost motiv de nemulţumire pentru mii de oameni, care ieri au ieşit în stradă fără să respecte distanţarea, fără să poarte măşti de protecţie şi fără să respecte limita de participare la astfel de manifestaţii.

În Bucureşti au fost două grupuri, unul din Piaţa Universităţii şi altul în Piaţa Victoriei, care, după ce au mărşăluit prin centrul capitalei, au protestat în faţa Guvernului.

Ulterior, o parte dintre manifestanţi s-au deplasat spre Palatul Cotroceni.

Manfestanţii au scandat mesaje împotriva vaccinării şi introducerii certificatului verde şi, de asemenea, au cerut demisia executivului, şefului Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintelui statului.

Guvernul a aprobat ieri hotărârea prin care persoanele vaccinate anti-COVID şi cele care au trecut prin boală în ultimele şase luni sunt scutite de la mai multe restricţii care se aplică în localităţile unde se depăşeşte pragul ratei de incidenţă a infectărilor de 6 cazuri la mia de locuitori.

Bucureştiul şi alte peste 30 de oraşe şi municipii din ţară, precum şi mai bine de 200 de comune sunt în această situaţie.

De la şase cazuri de COVID la mia de locuitori se impun noi interdicţii, dar evenimentele publice şi private se mai pot desfăşura cu o participare redusă şi doar cu persoane vaccinate sau trecute prin boală, pentru care purtarea măştii este obligatorie.

Tot acestor categorii li se permite accesul în restaurante sau săli de sport, precum şi circulaţia în cursul aşa numitelor carantine de weekend sau de noapte.

Aseară, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a modificat decizia privind instituirea restricţiilor suplimentare impuse din cauza ratei mari de infectare cu coronavirus, care a depăşit ieri 8 cazuri la mia de locuitori.

Autorităţile anunţaseră anterior că mai multe tipuri de activităţi urmau să fie sistate, dar în urma hotărârii de guvern de ieri se aplică şi în Capitală excepţii pentru cei vaccinaţi şi pentru cei care au trecut recent prin boală.

Noile reguli, ce includ interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 5:00 se aplică deja de la miezul nopţii trecute.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza