Proteste ale sindicaliştilor din poliţie şi din penitenciare la București

Câteva mii de sindicalişti din poliţie şi penitenciare au protestat, ieri, la Bucureşti, nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi de salarizare.

Adăugat: 25 Martie 2018
Ultima actualizare:25 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Ei vor să beneficieze încă din acest an de majorările stabilite prin noua grilă, au declarat liderii sindicali, Dumitru Coarnă şi respectiv, Sorin Dumitraşcu.

Dumitru Coarnă: Este inadmisibil, în secolul XXI, să ai poliţist care-ţi lucrează în condiţii vitrege, în condiţii de risc, să asigure un climat de siguranţă publică pe un salariu de bază de muncitor necalificat. Nu se poate. Siguranţa cetăţeanului nu este o prioritate în accepţiunea actualului guvern.

Sorin Dumitraşcu: Noi solicităm ca această lege să fie aplicată fără discriminări. Aşa cum s-a putut în cazul unor categorii profesionale trebuie să se poată şi pentru angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională, mai ales că foarte mulţi dintre colegii noştri sunt cu salariul undeva la minimum brut pe economie, ceea ce nu este acceptabil.

Protestatarii au stat pentru trei ore în faţa Ministerului de Interne şi au pornit, apoi, în marş către Piaţa Victoriei.

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare au atras atenţia că, dacă problemele semnalate nu vor fi rezolvate, vor continua acţiunile revendicative.

De cealaltă parte, într-un comunicat, Ministerul de Interne a precizează că poliţiştii au beneficiat de măriri salariale în ultimul an şi de creşterea unor sporuri.

Totodată, de la 1 aprilie, poliţiştilor li se vor plăti orele suplimentare din timpul săptămânii, fiind singurii angajaţi din sistemul bugetar, beneficiari ai unei astfel de măsuri.

Ministerul de Interne mai spune că anul acesta vor fi achiziţionate autoturisme, autospeciale, echipamente de lucru şi vor fi reabilitate sedii de poliţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza