Protestatarii din Piața Victoriei s-au împărțit în două tabere

Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au împărţit în două tabere, dintre care una a pornit spre sediul PSD şi al PNL.

Adăugat: 2 Octombrie 2022
Ultima actualizare:2 Octombrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestul din Piaţa Victoriei s-a împărţit în două tabere, una care a rămas să scandeze lozinci antiguvernamentale, al cărui lider este senatorul Diana Şoşoacă, şi cea de-a doua tabără, din care fac parte cei mai mulţi protestatari.

De altfel, vorbim de cei care au plecat în marş din Piaţa Universităţii către Piaţa Victoriei şi în urmă cu o jumătate de oră au decis să meargă în marş pe bulevardul Kiseleff, la sediul central al PSD.

Aici deja se aflau forţele de ordine în dispozitiv, pentru a preveni eventualele incidente.

La sediul central al PSD, protestatarii au cerut demisia şi organizarea alegerilor anticipate.

Şi o ultimă informaţie, circulaţia rutieră este complet blocată pe bulevardul Kiseleff, deoarece cu puţin timp în urmă protestatarii au decis să se deplaseze spre sediul PNL. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie, ora 19:00)

---------------------------------------------

Este miting de protest în Piaţa Victoriei, la această oră (ora 18.00).  Manifestanţii, câteva mii, poartă steaguri tricolore şi pancarte şi scandează lozinci antiguvernamentale. Ce nemulţumiri au oamenii şi dacă mai sunt restricţii de circulaţie în zonă ne spune acum în direct reporterul RRA Cătălin Purcaru.

Reporter:  Un protest care în general s-a desfăşurat până acum fără violenţe, atât aici, în Piaţa Victoriei, cât şi pe traseul marşului din Piaţa Universităţii. Au existat însă şi contre verbale între protestatarii care au venit din Piaţa Universităţii şi cei se aflau deja în faţa sediului guvernului. Discursurile se ţin aici pe o scenă improvizată, în insula din centrul Pieţei Victoriei, pe fondul difuzării cântecelor patriotice. Protestatarii cer demisia actualilor guvernanţi pentru creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, dar au şi alte nemulţumiri, cel puţin după declaraţiile lor.

-: Pentru facturi, domnule, am venit. Pentru neplată, pentru hoţia din România, pentru asta am venit.

-: Să plece hoţii, să scadă preţul la carburant, la facturi şi să mărească salariile la toţi, nu numai lor, în parlament.

-: Vrem să schimbăm, cu siguranţă, problemele României, nu ale noastre, ale ţării, care vin să ajute oamenii, astfel încât să ducă o viaţă cel puţin decentă. Avem educaţia, cultura, sportul, economia care nu funcţionează absolut deloc.

Aşadar, protestul din Viaţa Victoriei continuă şi la această oră şi, potrivit organizatorilor, este programat până la miezul nopţii. Însă, potrivit legislaţiei, ar trebui să se încheie cel târziu la ora 23:00, în caz contrar existând riscul unor contravenţii. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie, ora 18:01)Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza