Propunerea UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale, respinsă

Iniţiativa de modificare a legii administraţiei publice locale, prin care UDMR dorea să reducă de la 20 la 10% pragul de la care folosirea limbii materne în institutii publice devine obligatorie, a fost respinsă.

Adăugat: 4 Octombrie 2017
Ultima actualizare:4 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile Juridică şi de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor au respins iniţiativa de modificare a Legii administraţiei publice locale, prin care UDMR dorea să reducă de la 20 la 10% pragul de la care folosirea limbii materne în institutii publice devine obligatorie.

Redactorul RRA, Petruţa Dinu transmite că propunerea UDMR nu a fost susţinută de niciun alt grup parlamentar, nici măcar de cel al minorităţilor naţionale, care a considerat că drepturile acordate de statul român sunt suficiente în prezent.

Raportul de respingere votat astăzi va merge în plenul Camerei Deputaţilor, iar ulterior propunerea de modificare a Legii administraţiei va ajunge la Senat, care este cameră decizională în acest caz.

UDMR a mai încercat să treacă acest proiect de lege şi în sesiunea precedentă, în contextul în care PSD iniţiase moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi ar fi avut nevoie şi de voturile parlamentarilor Uniunii.   Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza