Promovabilitate sub 50 la sută la bacalaureat

Primele rezultate obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea de vară au fost afişate şi indică o rată de promovabilitate de sub 50 la sută în multe judeţe din ţară. mai exact 40,04

Adăugat: 8 Iulie 2012
Ultima actualizare:9 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La nivel naţional rezultatul de promovabilitate a bacalaureatului a fost de 43,04 la sută.

În Harghita, Ilfov, Olt şi Gorj, s-a înregistrat cel mai mare număr de elevi care nu au reuşit să primească nota minimă necesară.

Aproximativ 15% au trecut în aceste judeţe examenul de maturitate.

La polul opus, sunt absolvenţii clasei a XII-a din Iaşi, Alba şi Braşov.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că rezultatele din acest an sunt comparabile cu cele din 2011, în condiţiile în care subiectele nu au fost adaptate profilului.

Andronescu a dat asigurări că vor lua măsuri în privinţa creării unei concordanţe între ceea ce învaţă elevii în patru ani de liceu şi modul de formulare a cerinţelor într-un proces de evaluare.

"Aşteptăm să înregistrăm toate rezultatele, după care vom porni analize la nivel naţional în Ministerul Educaţiei cu experţii din minister şi cu experţii Centrului de evaluare şi examinare, apoi vom cere ca la nivelul fiecărei şcoli, la nivelul judeţului şi la nivelul ministerului să avem măsuri concrete cu termene şi cu responsabilităţi foarte exacte, pentru a încerca să remediem această situaţie, pentru că nu mi se pare normal să-i sancţionăm pe elevi şi părinţii lor, adică vrem ca la nivelul ministerului să punem semnul unei concordanţe depline între ceea ce învaţă elevii patru ani de zile şi modul în care formulăm subiectele într-un proces de evaluare" a declarat ministrul Educaţiei.
 
Ecaterina Andronescu a mai spus că este posibil ca în anii următori , bacalaureatul să se dea diferenţiat şi a promis că va sprijinii elevii prin organizarea de cursuri de către şcoli pentru sesiunea din toamnă.
 
Bacalaureatul, în ţară
 
Corespondenţii Radio România Actualităţi informează care sunt procentele de promovabilitate la examenul de maturitate în mai multe judeţe din ţară.
 
►Mehedinţi: Rezultate slabe la Bacalaureat în Mehedinţi, unde doar 30.91 % dintre absolvenţi au promovat examenul.
 
Din cei 3223 de elevi înscrişi iniţial doar 915 au reuşit să ia note de trecere. 2047 absolvenţi au fost respinşi, diferenţa până la 3223 fiind neprezentaţi au fost excluşi din examen.
 
La Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu din Simian niciun absolvent din cei 165 prezentaţi la examen nu a luat note de trecere, transmite corespondentul MIHAI BĂDESCU

►Vaslui:
Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 51,84% dintre absolvenţii de liceu din judeţ nu au obţinut medii de trecere la examenul maturităţii.
 
Comparativ, anul trecut procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judeţului Vaslui a fost de 43,27 la sută, înainte de rezolvarea contestaţiilor.
 
Nota cea mai mare la examenul de bacalaureat a obţinut-o un candidat de la Colegiul „Cuza Vodă" din Huşi, care a terminat concursul cu media 9,93. (ALINA DARIE) 
 
►Sibiu: Rezultatele la examenul  din 2012 arată  o promovabilitate de 51,66% , potrivit declraţiilor şefului  Inspectoratului Scolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun.(CARMEN VULCAN)

►În judetul Argeş
procentul de promovare a examenului de bacalaureat este de 38%, în timp ce 62% dintre cei care au sutinut examenul nu au obtinut note de promovare.

Rezultatele au fost furnizate de Inspectoratul Scolar al judeţului Argeş. Amintim că în Argeş peste 6.300 de absolvenţi de liceu din acest an şi anii precedenţi au susţinut anul acesta examenul de maturitate. (CONSTANTIN PASOL)
 
►În Harghita, doar 30,25% dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat, mai puţin de jumătate faţă de procentul obţinut faţă de anul precedent.
 
Probele la care s-au obţinut cele mai mici note sunt limba română, unde 45% dintre cei 2764 de elevi care au dat examenul nu au reuşit să ia note de trecere, după care urmează matematica.
 
Anul trecut, în judetul Harghita, la examenul de bacalaureat s-a obţinut unul dintre cele mai mari procente de promovabilitate din ţară, în condiţiile în care, în centrele de examinare din Harghita, ca urmare a deciziei conducerii Inspectoratului Scolar judeţean, nu au fost amplasate camere de luat vederi. (ANGELA BARSAN)
 
 ►La Brăila s-au făcut primele estimari cu privire la promovabilitatea examenului de bacalaureat. Conform inspectorului şcolar Romeo Mocanu, procentul de promovabilitatea este 59, 8 la suta.
 
Din primele estimari, la nivel naţional, Brăila ocupă primele locuri privind promovabilitatea la bacalaureat. (GINA BAHOR)
 
Covasna Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost în judeţul Covasna de 32,42%, doar 603 elevi reuşind să obţină notă de trecere.
 
Anul trecut, în judeţul Covasna procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de aproape 46% după rezolvarea contestaţiilor. (OANA NEGREA)
 
Prahova: În această sesiune de bacalaureat numai 45,49 % dintre cei aproximativ 6200 de absolvenţi au reuşit să promoveze examenul.

Rezultatul de anul acesta , la nivelul judeţului Prahova, a fost cu un procent mai mare decât cel înregistrat anul trecut. (SIMONA UŢA)
 
În judeţul Iaşi procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 56.6%, înainte de contestaţii.
Mai mult, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean precizează că s-au prezentat la examen un număr de 5.478 candidaţi dintre 15 candidaţi au obţinut medii de 10. (RALUCA DARIA DIACONIUC)


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2012
Ultima actualizare:
9 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza