Proiectul referitor la sărbătorirea Zilei maghiarilor, scos de pe ordinea de zi

Mai multe proiecte ale UDMR au fost scoase de pe ordinea de zi a Plenului Senatului, la solicitarea PSD în cadrul şedinţei de Birou Permanent.

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:20 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Unul este  cel referitor la sărbătorirea Zilei maghiarilor  din România pe 15 martie şi  două proiecte cu măsuri în domeniul educaţiei.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila a declarat că proiectul de lege privind instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România este asemănător cu alte două legi în vigoare prin care se sărbătoresc Zilele comunităţii tătare, respectiv rrome.

"S-a făcut o propunere de către grupul PSD, grupul UDMR a fost categoric împotrivă pentru că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate", a spus Cseke Attila.

El a precizat că această zi se sărbătoreşte de peste 20 de ani de către comunitate maghiară din România.

Senatorul UDMR, Cseke Attila a mai declarat că protocolul parlamentar dintre coaliţia majoritară şi Uniune va fi evaluat la finalul sesiunii parlamentare.

Ieri UDMR obţinuse un raport favorabil în comisiile parlamentare de specialitate asupra proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, iar astăzi proiectul ar fi trebuit să fie votat în plenul Senatului.

Acum s-a anulat şi şedinţa comună a celor trei comisii care fuseseră convocate tot ieri la Camera Deputaţilor pentru coborârea pragului impus la folosirea limbii materne în administraţia locală, informează reporterul RRA.
  Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza