Proiectul rectificării bugetare, prezentat de premierul Florin Cîţu

Proiectul privind rectificarea bugetară nu va fi aprobat de guvern, dacă nu va avea susţinerea tuturor membrilor coaliţiei, declară premierul.

Adăugat: 15 August 2021
Ultima actualizare:15 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetară a fost pus în dezbatere publică, dar nu va fi aprobat de guvern, dacă nu va avea susţinerea tuturor membrilor coaliţiei, a anunţat ieri premierul Florin Cîţu, care a prezentat documentul.

Cei mai mulţi bani, peste trei miliarde de lei, merg la Ministerul Sănătăţii, peste două miliarde vor ajunge la Ministerul Dezvoltării, în timp ce Finanţele au alocate trei miliarde de lei. Bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat cu 625 de milioane de lei.

După rectificare, deficitul bugetar scade uşor, dar se menţine peste 7% din Produsul Intern Brut, potrivit stratelor comunicate de premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Avem un PIB nominal mai mare, iar creşterea reală la finalul anului, estimat acum de cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, este de 7% faţă de 4,3% cât era la bugetul iniţial. Câştigul salarial mediu brut este 5.520 acum faţă de 5.380 în proiecţie iniţială. Deficitul creşte în suma absolută de la 80 de miliarde de lei la 83,7 miliarde de lei. Estimăm încasări mai mari cu 15,4 miliarde de lei, din care 13,4 miliarde de lei din economia internă şi 2,1 miliarde de lei din venituri din fonduri europene. Cheltuielile se majorează cu suma de 18,7 miliarde de lei, bunurile şi serviciiile se majorează cu 4,3 miliarde de lei, cheltuieli de personal cu 1,7 miliarde de lei, cheltuieli de asistenţă socială cu 1,3 miliarde de lei, alte transferuri, 1,9 miliarde de lei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza