Proiectul privind salarizarea bugetarilor intră în dezbatere publică

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că de noul proiect care vizează salarizarea bugetarilor ar putea beneficia 1.219.335 de persoane, iar impactul bugetar ar fi de 2.296.23 miliarde de lei.

Adăugat: 17 Mai 2016
Ultima actualizare:18 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii
trimite pe mail

Pîslaru a prezentat în detaliu proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Acesta a afirmat că, au fost urmărite patru obiective, şi anume : rezolvarea disfuncţionalităţilor de încadrare pentru toate familiile ocupaţionale, corectarea pe orizontală şi verticală a structurii salariale în Sănătate, creşterea echităţii salariale în administraţia publică centrală şi bonusuri de performanţă pentru Sănătate şi Educaţie din ianuarie 2017.

Ministrul Muncii a mai precizat că are toată deschiderea şi că va continua discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor, în special cu cei din Educaţie.

”Va confirm faptul ca proiectul intra in dezbatere publica, dar dezbaterea publica nu va insemna ca eu stau si astept sa vad ce zice lumea. Ne vom intalni inclusiv cu sindicatele din Educatie, pe care ii astept sa nu se mai ridice de pe scaun si sa plece. Au iesit din sala cu 10 minute inainte pentru ca au inteles ca nu vor beneficia de aceeasi grila ca cei din Sanatate. Am toata deschiderea sa discutam si ii voi invita sa la discutii saptamana viitoare. Pe 1 iunie, daca lucrurile vor fi in regula si vom organiza Consiliul National Tripartit pentru a valida aceasta propunere de ordonanta, se va propune in sedinta de Guvern spre adoptare, cu implementare incepand cu luna august 2016, ceea ce inseamna salarii in plata in septembrie 2016. O parte din bani vor fi alocati la rectificarea bugetara”, a spus ministrul Dragoş Pîslaru.

AICI proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016

AUDIO Dragoş PîslaruAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2016
Ultima actualizare:
18 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza