Proiectul privind achiziția rachetelor Patriot, adoptat de Camera Deputaților

Până la 1 decembrie, Guvernul României intenţionează să semneze cu Administraţia americană scrisoarea de acceptare pentru achiziţia primului sistem de rachete antiaeriene Patriot.

Adăugat: 21 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Proiectul legii privind achiziţia primului sistem de rachete Patriot a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

A avut parte de 279 de voturi pentru şi unul împotrivă.

Actul normativ fusese aprobat în unanimitate în această dimineaţă în comisia de Apărare. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat că acest fapt reprezintă o dovadă că în momentul în care se discută despre programele majore de înzestrare a României există doar politica naţională în domeniul apărării.

"Un program pe care noi ni le-am asumat şi prin programul de guvernare, de a rămâne un partener strategic, credibil şi foarte serios în regiunea Mării Negre şi în NATO, dar mai ales în parteneriatul strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii", a spus Fifor.

Ministrul Fifor a anunţat că până la 1 decembrie, Guvernul României intenţionează să semneze cu Administraţia americană scrisoarea de acceptare pentru achiziţia primului sistem de rachete antiaeriene Patriot, urmând ca în perioada imediat următoare să fie făcută şi plata în valoare de aproximativ 765 de milioane de dolari fără TVA.

România va achiziţiona şapte sisteme tip Patriot, configuraţia trei plus, cea mai modernă variantă, costul total fiind de 3,9 miliarde de dolari fără TVA.

Sistemul de apărare antiaerian Patriot este considerat cel mai avansat din lume, fiind dotrat cu radar complex care poate detecta şi reacţiona la ameniţare în doar câteva secunde.

Rachetele sunt de ultimă generaţie, construite în special împotriva celor balistice.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza