Proiectul noii legi a pensiilor a fost finalizat

Noul proiect al legii pensiilor își propune să elimine inechitățile și va fi discutat în cadrul Grupurilor parlamentare ale coaliției de la putere.

Adăugat: 30 August 2017
Ultima actualizare:30 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Proiectul noii legi a pensiilor a fost finalizat şi va intra în dezbatere în perioada imediat următoare.

Premierul Mihai Tudose a precizat aseară, la postul România TV, că documentul îşi propune să elimine inechităţile din sistemul de pensii.

"Doamna ministru Olguţa Vasilescu a finalizat proiectul. Rămâne ca de săptămâna viitoare, sau poate începem cu acest sfârşit de săptămână într-o dezbatere pe care o avem cu grupurile parlamentare şi va fi, practic, lansat într-o dezbatere internă. Este un proiect extraordinar de important. Noi încercăm cu acest proiect să reglăm o mulţime de nedreptăţi, oameni care au ieşit la pensie având aceeaşi vechime în muncă, pe aceeaşi poziţie, cu aceleaşi calificări, iar astăzi avem decalaje de la simplu la dublu între un pensionar, care a ieşit la pensie sau a intrat în pensie acum 15 ani, cu cel care a ieşit la pensie acum, repet, prestând aceeaşi muncă, cu aceeaşi importanţă socială, exact pe aceeaşi perioadă de timp şi pensia de la simplu la dublu este o nedreptate, până la urmă. Ştiu că se spune, este principiul contributivităţii, numai că leul cu care a contribuit cineva acum 25 de ani faţă de cei doi lei de astăzi, poate leul avea atunci altă putere de cumpărare şi este evident că el va trebui să trăiască astăzi. Deci, reiau, va fi lansată într-o dezbatere internă. Nu vrem să grăbim absolut deloc artificial procesul, fiindcă este o lege importantă şi va trebui să fie foarte, foarte bine aşezată şi făcute toate simulările posibile, să nu apară scăpări, ca apoi să fim nevoiţi să o tot îndreptăm, să o tot cârpim, să o tot ciocănim", a spus premierul.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza