Proiectul Legii salarizării unitare, în discuția coaliției guvernamentale

Social-democraţii spun că noua lege va face ordine într-un sistem în care nu mai există niciun fel de coerenţă sau ierarhie în salarizare.

Adăugat: 6 Aprilie 2017
Ultima actualizare:6 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Proiectul legii salarizării unitare este discutat, de câteva ore bune, într-o şedinţă a coaliţiei guvernamentale. Conducerile PSD şi ALDE sunt reunite la Sinaia.

Discuţiile au început de la ora 10:00, când conducerea PSD s-a întâlnit mai întâi cu premierul şi miniştrii social-democraţi.

A urmat o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional şi întâlnirea cu deputaţii social-democraţi, iar la această oră este în desfăşurare o reuniune a coaliţiei de guvernare, condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Sunt aşteptate declaraţii privind proiectul legii salarizării unitare.

Social-democraţii spun că noua lege va face ordine într-un sistem în care nu mai există niciun fel de coerenţă sau ierarhie în salarizare.

Sunt prevăzute majorări salariale totale de 32 de miliarde de lei până în 2020. Veniturile vor creşte etapizat în următorii cinci ani, iar calculele vor fi făcute în funcţie de salariul minim pe economie.

Principiile urmărite sunt ca salariul pentru cei cu studii superioare să fie mai mare decât al celor cu studii medii, şeful să nu aibă salariul mai mic decât subalternii, iar salariul pentru demnităţi publice să-l depăşească pe cel pentru funcţii publice.

Participanţii la discuţiile de astăzi spuneau că mai sunt de făcut unele ajustări la proiect.

Rămâne de văzut dacă până la final vor fi puse la punct toate detaliile şi vom avea astăzi forma finală, având în vedere că social-democraţii vor ca proiectul să intre cât mai repede în vigoare, iar primele majorări salariale să fie acordate de la 1 iulie.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza