Proiectul legii offshore intră în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat

Proiectul reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră şi prevede că statul român are dreptul de preemţiune la achiziţia acestor resurse.

Adăugat: 26 Aprilie 2022
Ultima actualizare:26 Aprilie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul legii offshore intră, săptămâna aceasta, în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat, prima Cameră sesizată în acest caz.

Proiectul reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră şi prevede că statul român are dreptul de preemţiune la achiziţia acestor resurse.

Ce alte proiecte se află în atenţia Legislativului ne spune redactorul RRA, Iulia Gherman: La Senat sunt aşteptate avizele Consiliului legislativ Economic şi Social, astfel încât să înceapă dezbaterile asupra noii legi offshore, după ce liderii coaliţiei de guvernare şi-au asumat măsurile care reglementează operaţiunile de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră.

Votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului asupra documentului este aşteptat în luna mai, după cum spune purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea. USR a anunţat că va amenda proiectul, astfel încât banii obţinuţi să ajungă în buzunarele cetăţenilor, nu la PNDL, aşa cum ar intenţiona Executivul.

Reprezentanţii USR cer şi explicaţii pentru modul în care România s-a prezentat la Târgul de turism de la New York şi l-au chemat la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor pe ministrul Constantin Cadariu.

Parlamentarii vor să ştie cine a făcut parte din delegaţie, care au fost criteriile de selecţie pentru fiecare membru prezent, diurnele acordate şi cum s-a ajuns la suma de 8.000 de dolari cheltuită de Ministerul Turismului pentru participarea la acest târg.

La comisiile din Camera Deputaţilor se aşteaptă un nou raport şi pentru proiectul de lege iniţiat de AUR privind revenirea la modalitatea de alegere a primarilor în două tururi de scrutin.

Documentul s-a aflat pe ordinea de zi a plenului, acum două săptămâni, cu propunerea de respingere, dar nu a reuşit să treacă de plen, mulţi liberali abţinându-se de la vot. RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI (26 aprilie, ora 8:00)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza