Proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot intră în Senat

Proiectul de lege privind achiziţia primului sistem de rachete Patriot cuprinde achiziţionarea a şapte sisteme de apărare antirachetă Patriot.

Adăugat: 12 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege privind achiziţia primului sistem de rachete Patriot va intra luni în Senat, a declarat  ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor.

El a menţionat că tehnologia ar urma să fie operaţională în anul 2019.

"Suntem deja în linie dreaptă, luni intră în şedinţa Biroului Permanent al Senatului şi intră în procedură de urgenţă în Senat. Noi sperăm ca cel mai târziu peste două săptămâni să avem aprobarea Senatului, să mergem în Camera Deputaţilor, suntem pregătiţi ca de îndată ce proiectul de lege a fost aprobat de Parlamentul României, să putem să facem plata primului sistem Patriot, sistem care va deveni operaţional cel mai probabil în 2019", a spus Mihai Fifor.

Proiectul de lege cuprinde achiziţionarea a şapte sisteme de apărare antirachetă Patriot.

Dintre acestea, patru vor fi destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Aeriene şi trei sisteme vor lua direcţia Statului Major al Forţelor Terestre.

Contractul este de aproximativ 3,9 miliarde de dolari. Primul sistem este în valoare de 764 de milioane de dolari şi va fi contractat până la sfârşitul acestui an, transmite reporterul RRA, Daniela MănuţăAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza