Proiectul de buget intră în plenul Parlamentului

Proiectul de buget pentru anul în curs este construit pe o creştere economică de 5,2%, un deficit de 3% şi o inflaţie de 1,4%.

Adăugat: 6 Februarie 2017
Ultima actualizare:6 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale urmează să intre de astăzi în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului.

După discuţiile accelerate din comisii, cele două proiecte nu au suferit schimbări majore faţă de varianta trimisă de Guvern. 

Proiectul de buget pentru anul în curs este construit pe o creştere economică de 5,2%, un deficit de 3% şi o inflaţie de 1,4%.

Sănătatea, Educaţia sunt câteva dintre priorităţile construcţiei bugetare.

MApN are alocat un procent de 2% din Produsul Intern Brut, în timp ce serviciile au bugete mai mici faţă de anul trecut.

În timpul dezbaterilor din comisiile reunite pentru buget, au fost acceptate câteva amendamente care vizează suplimentări de fonduri la Academia Oamenilor de ştiinţă, Agerpres sau Curtea Constituţională.

Ministrul de finanţe Viorel Ştefan aşteaptă acum ca documentele să fie adoptate de plenul reunit.

"Sperăm, marţi, miercuri, să avem Legea bugetului, să poată şi ceilalţi ordonatori din ţară să-şi poată aproba bugetele proprii şi ţara să revină la normalitate, pentru că până la publicarea acestui buget, a Legii bugetului pe 2017, tot sistemul public din România funcţionează cu resurse financiare la nivel de 1/12 din bugetul anului 2016, ceea ce în mod evident sunt neacoperitoare", a spus  Viorel Ştefan.

Astăzi, de la ora 13:00, în plenul Parlamentului, încep dezbaterile generale asupra celor două documente şi apoi se vor dezbate proiectele pe articole.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza