Proiectul de buget, adoptat. Vezi principalele ținte bugetare

La finalul dezbaterilor pe proiectul de buget, premierul Viorica Dăncilă a prezentat principalele ținte bugetare.

Adăugat: 16 Februarie 2019
Ultima actualizare:16 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2019, care prevede şi majorarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptat, vineri,  de plenul reunit al Parlamentului cu 275 de voturi pentru, 122 de voturi împotrivă şi două abţineri. 

Premierul Viorica Dăncilă declara înaintea votului de aici din plenul reunit că bugetul reflectă realitatea economică şi socială din România, dar şi concepţia politică a alianţei PSD-ALDE.

Construcţia bugetului s-a bazat pe o creştere economică, un pic mai mare şi un deficit mai mic.

În 2019 avem multe proiecte care aduc bani pentru investiţii,  mai spunea Viorica Dăncilă, care anunţa că cele trei domenii prioritare ale bugetului sunt: sănătatea, educaţia şi investiţiile.

Vicorica Dăncilă: După doi ani de majorări consistente de pensii şi salarii, preocuparea cea mai importantă a cetăţenilor o reprezintă în mod firesc investiţiile în infrastructura de transport, în sănătate, în grădiniţe, şcoli, în agricultură şi, desigur, în proiectele de dezvoltare locală. Am ţinut, deci, cont de vocea cetăţenilor şi am croit un buget care să răspundă acestor aşteptări. Este absolut necesar să legăm graniţa de vest cu Marea Neagră pentru a pune România pe harta marilor trasee comerciale către centrul şi vestul Europei. Dar în acelaşi timp este necesar să recuperăm decalajele de dezvoltare din Moldova şi din sud, pentru că toţi cetăţenii României merită un trai decent. O altă veste bună este că în acest an programele europene vor merge cu toate motoarele turate.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza