Proiectul care modifică substabțial Codul Rutier, în ultima zi de dezbatere publică

Una dintre cele mai importante schimbări propuse de Ministerul de Interne este suspendarea permisului timp de patru luni pentru conducătorii auto vitezomani.

Adăugat: 28 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este ultima zi de dezbatere publică pentru proiectul de ordonanţă de urgenţă care ar urma să modifice substanţial Codul Rutier.

Va aduce sancţiunii dure, mai ales pentru şoferii teribilişti sau agresivi în trafic care, de multe ori, provoacă şi accidente grave.

Una dintre cele mai importante schimbări propuse de Ministerul de Interne este suspendarea permisului timp de patru luni pentru conducătorii auto vitezomani, la depăşirea limitei maxime de viteză cu peste 70 de km pe oră.

Nu vor mai avea nici posibilitatea de reducere a perioadei de suspendare a permisului ca până acum, şi cei care vor conduce pe contrasens pe autostradă cum deja s-a mai întâmplat vor avea permisul suspendat tot pentru 120 de zile.

Tot fără posibilitatea de reducere a perioadei de suspendare, iar condusul agresiv ar putea fi sancţionat cu amenzi mărite până la 2.900 de lei, ca de exemplu pentru şicane în trafic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza