Proiectele privind amenajarea centrului Bucureştiului, respinse

Planurile de urbanism zonal care vizează amenajarea centrului Capitalei au fost respinse de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Adăugat: 30 Decembrie 2015
Ultima actualizare:30 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Bucureşti, Consiliul General a respins toate cele şase proiecte de hotărâre care vizau schimbarea unor zone din centrul capitalei.

Potrivit reporterului RRA,  Atena Teognoste, votul a fost precedat de o serie de dezbateri, la care au participat şi cetăţeni care locuiesc în zonă şi care au pus la îndoială oportunitatea lucrărilor, în special în zona Bulevardului Unirii.

Cristofor Dan, care a reprezentat 33 de asociaţii de proprietari de pe bulevardul Unirii, a apreciat că, în urma consultărilor cu locatarii, "s-au mimat nişte soluţii de compromis".

El a subliniat că nu este de acord cu tăierea copacilor, prevăzută de aceste proiecte, nici cu modificarea structurală a bulevardului Unirii sau cu amenajarea de cafenele sau terase sub ferestrele locatarilor.

Înainte de începerea şedinţei, arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a precizat că este vorba despre planuri de urbanism zonal, pe baza cărora ar urma să fie realizate mai multe proiecte punctuale.

Toate proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Zonei Centrale, aprobat de Consiliul General în urmă cu patru ani, care presupune strategii pentru 100 de proiecte, care urmau să se realizeze în următorii 25 - 30 de ani.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza