Profesorii vor putea recupera restanțele salariale, fără acțiune în instanță

Potrivit unui proiect de lege, plata diferenţelor salariale cuvenite profesorilor nu va mai fi condiţionată de obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile.

Adăugat: 6 Aprilie 2016
Ultima actualizare:6 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Toate cadrele didactice vor putea să recupereze, fără acţiune în instanţă, restanţele salariale aferente perioadei 2008-2011, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Membru al Comisiei pentru învăţământ, deputatul PNL Raluca Turcan, a explicat că plata diferenţelor salariale cuvenite profesorilor nu va mai fi condiţionată  de obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile.

"S-a creat cadrul legal pentru ca toţi cei care sunt astăzi în situaţia de a recupera restanţe salariale să o poată face. Fie că au câştigat în instanţă, fie că nu au dat statul în judecată, fie că au avut sentinţă nefavorabilă. Practic, s-a eliminat o discrepanţă, o discriminare din sistemul de educaţie şi Partidul Naţional Liberal a susţinut ferm, fără echivoc, această iniţiativă, pentru a restabili dreptatea în rândul cadrelor didactice", a spus Turcan.

Raluca Turcan a mai precizat că  în ultimii ani numărul cadrelor didactice a scăzut cu aproximativ 18.000, iar lipsa unei motivaţii de natură salarială a stat de cele mai multe ori la baza deciziei de a pleca de la catedră.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
6 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza