Procurorul general solicită reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis ministrului Justiţiei solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă.

Adăugat: 19 Martie 2015
Ultima actualizare:20 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Darius Vâlcov, ministrul demisionar al Finanţelor Publice
trimite pe mail

UPDATE  Darius Vâlcov este acuzat că în perioada în care a fost primar la Slatina ar fi luat mită două milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l favoriza pe acesta să câştige licitaţii privind efectuarea unor lucrări publice.

Anterior, şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, a cerut Senatului să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, pentru trafic de influenţă.

Referatul întocmit pentru ridicarea imunitatăţii fostului ministru al finanţelor a fost transmis procurorului general.

Premierul a anunţat că va numi în cel mai scurt timp un nou ministru de finanţe. Victor Ponta a declarat la RRA că nominalizarea urmează să fie făcută publică după ce va avea consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă.

Premierul Victor Ponta a semnat, în această după-amiază, demisia lui Darius Vâlcov din funcţia de ministru al Finanţelor.

De menţionat că, în această dimineaţă, Darius Vâlcov s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie.

Vâlcov, a declarat la ieşirea din sediul DNA, că împreună cu avocatul său a făcut o cerere pentru a studia dosarul.

"Împreună cu avocatul meu am cerut să studiem dosarul. În momentul în care îl vom vedea, vă voi da mai multe detalii", a spus Vâlcov.

De menţionat că ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, şi-a prezentat, demisia din această funcţie, pe data de 15 martie, conform afirmaţiilor premierului Victor Ponta.

Pe 13 martie, Darius Vâlcov, a fost chemat la sediul DNA și pus sub acuzare pentru trafic de influență,  în calitate de primar al municipiului Slatina.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Darius Vâlcov, pentru trafic de influenţă în calitate de primar al municipiului Slatina.

DNA precizează, într-un comunicat de presă, că între 2010 şi 2013, când era primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a primit aproximativ două milioane de euro prin intermediul mai multor companii pentru a sprijini o anumită firmă să câştige mai multe licitaţii de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Potrivit procurorilor, sumele reprezentau 20% din valoarea lucrărilor, iar pentru a ascunde provenienţa şi destinaţia reală a banilor, mai multe persoane care sunt şi ele cercetate au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2015
Ultima actualizare:
20 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza