Procurorul general propune ridicarea imunităţii parlamentarilor vizaţi de anchete penale

Procurorul general Tiberiu Niţu propune modificarea Legii privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi Legii privind responsabilitatea ministerială, în legătură cu procedurile de ridicare a imunităţii parlamentarilor vizaţi de anchete penale.

Adăugat: 12 Martie 2015
Ultima actualizare:12 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Tiberiu Niţu, procurorul general
trimite pe mail

Într-un comunicat al Parchetului General, Ministerul Public a formulat în septembrie 2014 o serie de propuneri Guvernului României, iar în martie 2015, Camerei Deputaţilor, informează Agerpres.

"Propunerile Ministerului Public au în vedere asigurarea celerităţii acelor proceduri parlamentare care influenţează cursul procedurilor judiciare, precum şi stricta delimitare a întinderii atribuţiilor autorităţii legislative în cadrul aceloraşi proceduri, în sensul că evaluarea probelor şi a oricăror aspecte privind oportunitatea măsurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare", se arată în documentul Parchetului General.

Ministerul Public apreciază că modificările solicitate se impun în condiţiile în care în cursul acestui an două anchete penale au fost împiedicate prin respingerea solicitărilor procurorilor privind ridicarea imunităţii parlamentare.

Cele două cazuri la care face referire Tiberiu Niţu sunt senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministrul al Economiei, pentru care DIICOT a cerut Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale în dosarul Romgaz, şi deputatul UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru care DNA a cerut ridicarea imunităţii într-un dosar de trafic de influenţă, aminteşte sursa citată.

AICI Comunicatul Ministerului PublicAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza