Procurorii DNA cer arestarea lui Toni Greblă

Procurorii anticorupţie cer arestarea lui Toni Greblă la domiciliu, iar instanţa supremă urmează să ia, miercuri, o decizie.

Adăugat: 10 Martie 2015
Ultima actualizare:11 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Toni Greblă
trimite pe mail

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, a fost reţinut, astăzi, pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de corupţie.

El este anchetat pentru mai multe infracţiuni pe care le-ar fi comis pe când era senator PSD, printre care trafic de influenţă în formă continuată, activităţi economice incompatibile cu funcţia sau constituirea unui grup infracţional organizat.

Toni Greblă este anchetat pentru mai multe infracţiuni, printre care trafic de influenţă în formă continuată, activităţi economice incompatibile cu funcţia sau constituirea unui grup infracţional organizat.

În această dimineaţă, fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care s-a cerut încuviinţarea arestării pentru mai multe infracţiuni.

La intrarea în sediul DNA, Toni Greblă a respins acuzaţiile procurorilor şi a spus că nu a apărut nicio probă nouă în dosar, informează redactorul RRA.    

"Dacă din punct de vedere instituţional am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu înţeleg ce mi se întâmplă. (...) Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoaşteţi din spaţiul public, altele sunt nişte interpretări fantasmagorice. Nu a apărut nimic nou în dosar până acum, ba dimpotrivă, probele administrate până în prezent par să confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciară va continua cum e normal să continue. Eu sunt convins că adevărul va ieşi la iveală. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public", a afirmat Greblă.

Despre relaţia cu finul său, fostul judecător a spus că şi-o asumă, chiar dacă poate uneori a fost nepotrivită.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Toni Greblă a răspuns: "În niciun caz"

Amintim că în 4 februarie, Curtea Constituţională a României a anunţat că Toni Greblă a demisionat din funcţia de judecător.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
10 Martie 2015
Ultima actualizare:
11 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza