Procesul familiei Iohannis privind casa din Sibiu, strămutat la Pitești

Instanţa supremă a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară.

Adăugat: 6 Aprilie 2016
Ultima actualizare:6 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Familia Iohannis
trimite pe mail

Cererea familiei preşedintelui Iohannis de contestaţie în anulare formulată împotriva deciziei prin care Klaus Iohannis şi soţia sa au pierdut un imobil în centrul Sibiului se va judeca la Curtea de Apel Piteşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încuviinţat solicitarea celor doi de strămutare a procesului respectiv de la Curtea de Apel Braşov către o altă instanţă, întrucât - susţineau ei - judecători braşoveni nu ar mai fi imparţiali din cauza presiunilor exercitate de mass-media asupra lor în cei zece ani cât a durat procesul în urma căruia soţii Iohannis au pierdut imobilul din Sibiu - a transmis reporterul Diana Surdu.

Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza