Procedurile de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului au fost simplificate

Potrivit unor norme adoptate de Guvern, se vor face din oficiu recalculările indemnizaţiilor pentru aproximativ 140.000 de părinţi, iar aceştia nu vor fi nevoiţi să se prezinte la ghişeu cu acte suplimentare.

Adăugat: 22 Iunie 2016
Ultima actualizare:22 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul simplifică de la 1 iulie procedurile de acordare a indemnizaţiei şi concediului pentru creşterea copilului.

Executivul a adoptat astăzi normele metodologice de aplicare a noilor reglementări în domeniu.

Potrivit normelor, se vor face din oficiu recalculările indemnizaţiilor pentru aproximativ 140.000 de părinţi, iar aceştia nu vor fi nevoiţi să se prezinte la ghişeu cu acte suplimentare.

În plus, părinţii care au optat pentru concediu de doar un an îşi vor putea prelungi cu încă 12 luni perioada în care poţi sta în concediul pentru creşterea copilului. Inclusiv procedurile necesare acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului au fost simplificate - a precizat ministrul muncii, Dragoş Pîslaru.

"În acest moment avem un formular care poate fi completat în acelaşi timp şi pentru indemnizaţie, şi pentru alocaţie de copii, iar dacă ştim până când vrem să stăm acasă, şi pentru reinserţie. Putem, în acest moment, pentru depunerea documentelor să mergem atât la sediul teritorial al Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială şi Plăţi, putem, în acelaşi timp, să folosim poşta, prin plic închis pe adresa Agenţiei, putem să transmitem în format electronic, la adresele de e-mail care vor fi comunicate", a spus Dragoş Pîslaru.

Ministerul Muncii va elabora şi un ghid destinat celor care doresc să obţină indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Documentul urmează să fie postat pe site-ul Ministerului Muncii şi pe paginile de internet ale Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială şi Plăţi şi ale agenţiilor judeţene de resort, a mai afirmat ministrul muncii, Dragoş Pîslaru.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza