PRO și CONTRA referendumului pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare

Dezbateri politice privind organizarea unui referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Adăugat: 17 Martie 2019
Ultima actualizare:17 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, şi colegul său de alianţă, liderul PLUS, Dacian Cioloş, susţin că referendumul pentru justiţie trebuie organizat odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai.

Cei doi consideră că răspunsul românilor cu privire la statul de drept şi situaţia justiţiei din ţara noastră este de interes maxim pentru Uniunea Europeană.

Dan Barna, preşedintele USR: Referendumul pe justiţie este, de fapt, un referendum pentru rămânerea în Europa. USR, PLUS şi, acum, alianţa vor susţine acest referendum cu toate resursele, pentru că avem în spate un milion de cetăţeni români care au semnat pentru "Fără penali". Este o chestiune de supravieţuire a noastră ca stat de drept şi acest referendum este mai necesar ca niciodată, exact acum, când vorbim şi de alegeri europarlamentare. Dacă se va organiza şi referendumul pe justiţie, vom avea un răspuns despre unde vor cetăţenii români să meargă.

De cealaltă parte, ministrul Fondurilor Europene, social democrata Rovana Plumb, consideră inoportună desfăşurarea unui referendum concomitent cu europarlamentarele şi spune că temele campaniei ar trebui să fie exclusiv europene.

Rovana Plumb: Din punctul meu de vedere, cunosc decizia Curţii Constituţionale. Cred că în ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu ar trebui să mai existe şi în desfăşurare un referendum, pe orice temă, de orice fel.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza