Prinţul Paul, dar şi Remus Truică şi jurnalistul Dan Andronic, implicaţi în dosarul retrocedărilor

Paul Lambrino, cunoscut drept Prinţul Paul, va fi externat azi de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde a fost internat ieri, după ce i s-a făcut rău în drum spre DNA Braşov.

Adăugat: 10 Decembrie 2015
Ultima actualizare:10 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Prinţul Paul Lambrino
trimite pe mail

El trebuia să fie audiat într-un dosar privind retrocedări ilegale.

Pacientul acuza afecţiuni cardiace şi în momentul de faţă este stabilizat, i-au spus reprezentanţii spitalului corespondentei RRA, Simona Uţă.

În dosarul în care fusese citat prinţul Paul au fost deja reţinuţi ieri şi azi dimineaţă omul de afaceri Remus Truică, directorul ziarului „Evenimentul Zilei”, Dan Andronic, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, Claudiu Mateescu şi un avocat.

Valoarea prejudiciului este în dauna statului depăşeşte 100 de milioane de euro.

Cei cinci sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi constituire de grup infracţional organizat pentru retrocedarea averii revendicate de o persoană, care încă nu a fost numită de procurori. Anchetatorii susţin că rolul lui Remus Truică a fost esenţial.

Acesta ar fi pretins că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel, inclusiv la Înalta Curte.

În schimbul dobândirii nelegale a averii, Truică ar fi cerut o parte considerabilă atât pentru el cât şi ceilalţi membri ai grupului, între 50 şi 80% din fiecare bun care urma să fie obţinut.

Unul dintre aceste bunuri era "Ferma regală Băneasa", un teren în suprafata de peste 28 de hectare. Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 136 milioane euro.

Inculpaţii vor prezentaţi astăzi la Curtea de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Între timp Remus Truică şi Dan Andronic au fost chemaţi din nou la audieri.
 Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza