Primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cele de deschidere a noii legislaturi 2020-2024 au loc astăzi, la Palatul Parlamentului.

Adăugat: 21 Decembrie 2020
Ultima actualizare:21 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au fost alcătuite şi comisiile de validare a mandatelor de parlamentari, un pas important în cadrul procedurilor de constituire legală a celor două camere.

La această oră, se aşteaptă reluarea şedinţelor în plen, în cadrul cărora parlamentarii vor depune jurământul.

Primele şedinţe de plen de la Senat şi Camera Deputaţilor au fost conduse de decanii de vârstă din cele două camere, ajutaţi de cei mai tineri parlamentari.

Cu emoţiile inerente acestei poziţii, decanul de vârstă din Camera Deputaţilor, deputatul de 78 de ani din partea AUR, Lucian Feodorov, a deschis şedinta de plen:

Lucian Feodorov: Declar deschisă prima şedinţă a Camerei Deputaţilor din cea de-a 9-a legislatură şi vă informez că din totalul de 330 de deputaţi aleşi, până în acest moment, şi-au înregistrat prezenţa la lucrări un număr de 310 deputaţi. În temeiul art.2 alin.1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, îmi revine îndatorirea de onoare ca până la alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor să conduc lucrările acesteia în calitate de preşedinte de vârstă.

Şi senatorul PSD de 70 de ani, Ion Prioteasa, decan de vârstă, a adresat un cuvânt de început colegilor săi din toate grupurile parlamentare:

Ion Prioteasa: Să avem în vedere faptul că, indiferent de zona în care am fost aleşi, de formaţiunea care ne-a propus, ne aflăm aici pentru a-i reprezenta pe toţi românii şi trebuie să conlucrăm în interesul şi în beneficiul acestora.

Astăzi, s-au constituit comisiile de validare, care analizează documentele depuse de senatori şi deputaţi şi se aşteaptă ca, tot astăzi, să se depună jurământul de către parlamentari.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza