Primele reacții pe scena politică despre desemnarea lui Grindeanu ca premier

Imediat după anunțarea desemnării lui Sorin Grideanu în funcția de premier, liderii politici au reacționat.

Adăugat: 30 Decembrie 2016
Ultima actualizare:30 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii sunt convinşi de calităţile lui Sorin Grindeanu, cu care UDMR spune că acesta a avut de-a lungul timpului o colaborare bună.

Liberalii anunţă că aşteaptă lista de miniştri pentru a vedea intenţiile prim-ministrului desemnat.

Social-democraţii sunt convinşi că Sorin Grindeanu va alcătui un cabinet capabil să ducă la îndeplinire programul de guvernare asumat de PSD.

"Aşteptăm şi noi ca premierul desemnat să vină şi cu programul, şi cu lista miniştrilor. Potrivit Constituţiei, ştiţi că are zece zile la dispoziţie. Paşii următori: premierul desemnat va trimite programul şi lista miniştrilor la Parlament, Birourile Permanente reunite vor stabili programul de audieri al miniştrilor şi apoi, votul în plen. După votul în plen urmează depunerea jurământului în faţa preşedintelui", a spus deputatul Florin Iordache.

UDMR nu a decis dacă va vota noul premier

UDMR are o părere bună despre premierul desemnat.

Liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi, a declarat pentru postul nostru de radio că UDMR va decide în şedinţa grupurilor parlamentare reunite dacă va vota viitorul executiv.

"La prima vedere, nominalizarea este una care să nu ne deranjeze, este un om politic care a avut o colaborare corectă cu comunitatea maghiară din zona Timişului, de aceea, premisele sunt pozitive, dar decizia o vom lua în grupurile reunite", a declarat Attila Korodi.

Turcan: Aşteptăm cu maxim interes lista acestui guvern

PNL aşteaptă ca premierul desemnat să vină cu o echipă responsabilă, care să guverneze în interesul României.

Preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, susţine că intenţiile lui Sorin Grindeanu vor reieşi din lista de miniştri pe care acesta o va propune.

"Aşteptăm cu maxim interes lista acestui guvern şi sperăm să avem ca miniştri oameni cu activitate cunoscută şi feriţi de suspiciuni. Principala responsabilitate a PSD este să vină cu o echipă care să guverneze în interes public şi nu în interesul personal al lui Liviu Dragnea. România are nevoie acum de un guvern competent, european, cu viziune şi ferit de orice vulnerabilităţi", a susținut Raluca Turcan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este aşteptat să susţină o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.


 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza