Primele încercări de armistiţiu Rusia-Ucraina, așteptate în Belarus

Primele încercări de armistiţiu între ucraineni şi ruşi au loc în Belarus, aproape de granița cu Ucraina.

Adăugat: 28 Februarie 2022
Ultima actualizare:28 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană au început în Belarus, a anunţat consilierul prezidenţial rus, desemnat să conducă echipa Kremlinului la întâlnire.

El spune că delegaţia ucraineană a întârziat startul discuţiilor pentru că a făcut un ocol de câteva ore prin Polonia.

Corespondentul nostru la Moscova, Alexandr Beleavschi, are acum, în direct, ultimele informaţii.

Reporter: O ştire de ultimă oră a agenţiei RIA NOVOSTI anunţă că delegaţia ucraineană a sosit la locul negocierilor în jurul orei 10:30, ora României, la bordul a două elicoptere. Conform preşedinţiei ucrainene, /.../ între alţii, ministrul apărării Oleksi Reznikov, viceministrul de externe Mikola Tociţki, şi consilierul /.../ prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak. Oficiul preşedintelui Zelenski a subliniat ca subiectul cheie al negocierilor va fi încetarea imediată a focului şi retragerea trupelor din Ucraina. Din delegaţia rusă fac parte asistentul preşedintelui Putin, Vladimir Medinski, şeful delegaţiei.

--------------------------------------------------------------------
 

Mai multe explozii s-au auzit de dimineaţă în capitala Ucrainei, Kiev, şi în al doilea oraş al ţării, Harkov, atacate de forţele ruse.

Şi alte oraşe s-au aflat azi noapte sub asediul. Iar la Cernihiv, în nordul ţării, o clădire rezidenţială este în flăcări după ce a fost lovită de o rachetă.

În sud ruşii par să controleze aproape tot ţărmul Mării Azov, după ce primarul din Berdiansk a anunţat că oraşul său a fost ocupat.

Pe fondul acestei ofensive ar urma să aibă loc primele încercări de armistiţiu între ucraineni şi ruşi, după cum transmite de la Moscova corespondentul RRA Alexandru Beleavschi.

Primele convorbiri ruso-ucrainene consacrate posibilei încetări a focului, preconizate să înceapă în Regiunea Gomel din Belarus, în apropierea graniţei ucrainene, ar urma să aibă loc dimineaţă.

Amânare lor cu câteva ore, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean Volodimir Zelenski, Serghei Nikiforov, este determinată de logistica deosebit de complexă şi măsurile de securitate pentru delegaţia ucraineană.

Potrivit acestuia pe agendă se află problema păcii, negocierile urmând să decidă cum poate fi realizat acest obiectiv.

El a precizat de asemenea că la Gomel va veni mai întâi o delegaţie care va stabili condiţiile continuării negocierilor.

Partea rusă nu a comentat deocamdată aceste informaţii.

Anterior, şeful delegaţiei ruse, care se află de ieri în Belarus, asistentul preşedintelui Putin, Vladimir Medinski, a declarat că cele două părţi s-au înţeles să se întâlnească la graniţa dintre Belarus şi Ucraina.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza