Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, propunere de arestare preventivă

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, urmează să fie prezentat astăzi tribunalului din municipiu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adăugat: 4 Martie 2015
Ultima actualizare:4 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului
trimite pe mail

El a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, însă a fost transportat la Spitalul Judeţean Prahova după ce i s-a făcut rău în drum spre arestul Poliţiei din Câmpina.

Edilul Ploieştiului este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul de finanţare a echipei de fotbal Petrolul - ne-a transmis corespondenta noastră Simona Uţă.

Bădescu a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupţie, mai mult de 8 ore,  pentru suspiciuni de abuz în serviciu şi luare de mită în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul, prin Asociaţia "Lupii Galbeni".

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, primarul Iulian Bădescu a catalogat acuzaţiile drept "o aberaţie" şi a spus că speră ca lucrurile să se lămurească, întrucât decizia de alocare a fondurilor s-a făcut printr-un contract legal.

Primarul a susţinut că totul este legal în ceea ce priveşte sumele acordate prin hotărârea de Consiliu Local echipei de fotbal, el arătând că, ''probabil'', Daniel Capră, care este finanţatorul Petrolului, a făcut un denunţ împotriva sa.

''Probabil dl. Capră, de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea.

Acest zvon este de foarte mult timp în piaţa ploieşteană, că dl. Capră negociază eliberarea sa'', a afirmat Bădescu

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, mai spune că dosarul a fost deschis în urmă cu 1 an şi jumătate şi că a mai fost audiat în trecut ca martor.

Corespondentul RRA Simona Uţă aminteşte că în februarie 2014 toţi consilierii locali care au votat hotărârea de alocare a fondurilor către echipa de fotbal au fost audiaţi la DNA în această cauză.

Dosarul în care se fac audierile vizează finanţarea Asociaţiei "Lupii Galbeni" prin intermediul căreia s-a făcut plata primelor de joc pentru echipa de fotbal Petrolul Ploieşti în valoare de 1,7 milioane de euro.

Cercetarea a început în urmă cu an şi jumătate, iar în februarie 2014 au fost audiaţi pentru prima dată.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza