Primarul general îi asigură pe bucureşteni că vor avea căldură şi apă caldă

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a dat astăzi asigurări că nu vor fi probleme cu căldura în iarna care urmează chiar dacă RADET se află în insolvenţă.

Adăugat: 26 Octombrie 2016
Ultima actualizare:26 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă,Gabriela Firea i-a asigurat din nou pe cetăţenii Bucureştiului că, pentru perioada de iarnă, există stocul de gaze şi că nu vor fi probleme cu asigurarea căldurii.

"Va fi asigurată furnizarea atât a apei calde cât şi a căldurii în toată perioada următoare în flux continuu şi la parametrii necesari. Avem asigurat stocul de gaze. Ieri s-a semnat convenţia dintre RADET, ELCEN şi ROMGAZ privind justificarea avansurilor de plată agreate de Primăria Municipiului Bucureşti pentru repartizarea în avans a sumei de 417 milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, pentru achitarea în avans a gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă", a anunţat primarul general. 

La rândul său, administratorul judiciar al RADET, avocatul Gheorghe Piperea, a precizat că în acest moment se lucrează la o nouă organigramă pentru a optimiza fluxul decizional la RADET, precum şi la întocmirea listei cu datoriile pe care le are Regia.

El a menţionat principalele cauze care au dus la situaţia gravă în care se află astăzi RADET. 

"Surprinzătoare, cea mai pregnantă dintre cauzele insolvenţei nu este doar prostul management, nu este nici costul produsului finit, este vorba în principal de o legislaţie prost concepută. Mă refer la hotărâri de guvern şi, respectiv, la ordine ale autorităţilor în domeniu", a arătat Gheorghe Piperea.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza