Primarul Galaţiului a inaugurat un centru multifuncţional pentru persoane vârstnice

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, candidat UNPR pentru un nou mandat, a inaugurat un centru multifuncţional de servicii medico-sociale pentru persoanele vârstnice.

Adăugat: 28 Mai 2016
Ultima actualizare:28 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Marius Stan
trimite pe mail

Marius Stan a spus că acest centru deţine 40 de brăţări, care pot să fie purtate de persoanele bolnave, şi care emit semnale atunci aceştia au nevoie de asistenţă medicală.

"În premieră, cred, la nivel naţional, acest centru a fost dotat cu un soft care cuprinde şi 40 brăţări, care sunt în dotarea centrului, brăţări care pot fi ataşate unor persoane cu probleme, putând fi urmărite non-stop, urmărite în sensul pozitiv, a nu se înţelege altceva, persoane cu probleme, iar în situaţia în care apar probleme, semnalul apare urgent la nişte numere de telefon într-un centru, de unde pot primi, în regim de urgenţă, ajutorul pe care îl solicită", a spus el, citat de corespondenta Radio România Actualităţi, Maria Mădiţă.

Preşedintele Comitetului Naţional Democrat, Daniel Fenechiu, a afirmat că partidul său, când s-a înfiinţat, a promis că va face o altă politică.

Daniel Fenechiu s-a întâlnit cu candidaţii partidului, la Târgu Jiu, unde a afirmat, că această promisiune a fost respectată.

"Care este sarcina noastră? Noi, încă din momentul în care ne-am înfiinţat, am venit şi am spus, că ne dorim să facem un altfel de politic. Nu suntem primii. Cu siguranţă, nu suntem nici singurii. Însă, cred, că, din perspectiva concordanţei între ceea ce spunem şi ceea ce facem, suntem partidul care suntem cel mai apropiat de înfăptuirea a ceea ce se spune", a spus Fenechiu.

O parte dintre candidaţii la Primăria Brăila au participat la o dezbatere electorală pe tema gestionării câinilor fără stăpân.

Candidatul Partidului România Unită, Nicuşor Carac, a spus, că această problemă poate să fie rezolvată cu ajutorul ONG-urilor care protejează animalele.

"Cred că ar trebui mărite numărul de locuri de cazare, unde să putem să strângem aceşti câini, să-i sterilizăm, să-i vaccinăm, să-i crotaliem. Cu ajutorul organizaţiilor de profil, aceste ONG-uri care se ocupă de animale îi putem îngriji, prin voluntariat. Sunt sigur că administraţia ar avea ajutor din partea acestor organizaţii, să găsească noi cămine pentru ei şi să fie adoptaţi", a spus  Carac.

Candidatul independent la Primăria Municipiului Arad, Marin Lupaş, a declarat, într-o dezbatere electorală, că doreşte o schimbare la nivelul administraţiei locale.

Marin Lupaş a spus că prioritatea lui sunt oamenii.

"Ideea unei schimbări corecte, care este şi sloganul meu, o schimbare corectă înseamnă o administraţie corectă, cu oameni corecţi, cu oameni care reprezintă cu cinste o activiate în administraţia locală, cu oameni care au experienţe, cu oameni care sunt competenţi, cu oameni care doresc binele Aradului. În ceea ce mă priveşte, ca şi consilier local în perioada de patru ani de zile, în centrul preocupărilor mele au fost oamenii.

La aceeaşi dezbatere electorală, Călin Costea, candidat al formaţiunii "Mândri că suntem ardeleni", crede că le poate oferi locuitorilor din Arad o viaţă mai bună, aşa cum merită.

"Cred că lucrul cel mai important este ridicarea calităţii vieţii în oraşul Arad. Le doresc, în primul rând, prin programul meu şi partidul meu, să aibă o viaţă mai uşoară. O viaţă cu taxe mai mici, o viaţă în care să nu mai fie nevoiţi să se împrumute de la tot felul de instituţii din astea - împrumuturi rapide, să aibă căldură mai ieftină şi, în general, aş putea spune, o viaţă mult mai bună, o viaţă, cel puţin la nivelul aceluia pe care o merită în 2016, în Arad; a spus Călin Costea.

Declaraţii consemnate de corespondentul Radio România Actualităţi, Ioan Suciu.

La Oradea ne dorim o administraţie centrată pe sprijinirea familiilor - a declarat Huszár István, candidatul UDMR la primăria municipiului, cu prilejul consultărilor avute cu cetăţenii.

În cadrul întâlnirii cu cadrele didactice, candidatul UDMR a susţinut că, în viitor, se va concentra pe soluţionarea aspectelor legate de învăţământul în limba maternă, dar şi pe reabilitarea terenurilor de sport şi a bazelor sportive, municipale.

Aceste proiecte sunt în interesul tuturor cetăţenilor oraşului, nu doar a comunităţii maghiare. Îmi doresc să fiu un primar al tuturor orădenilor - a subliniat Huszár István - potrivit unui comunicat de presă.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza