Primarul din Ploieşti, reținut pentru luare de mită

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost reţinut marţi de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar privind infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Adăugat: 3 Martie 2015
Ultima actualizare:3 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului
trimite pe mail

UPDATE 2 Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, a fost adus marți seară la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Prahova, unde rămâne internat şi în cursul nopţii. Acestuia i s-a făcut rău în drum spre arestul Poliţiei din Câmpina.

UPDATE 1 Primarul Ploieştiul, Iulian Bădescu, a fost reţinut marţi de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar privind infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu.

El va fi prezentat, miercuri, Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE  Bădescu a fost audiat de procurorii anticorupţie, mai mult de 8 ore,  pentru suspiciuni de abuz în serviciu şi luare de mită în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul, prin Asociaţia "Lupii Galbeni".

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, primarul Iulian Bădescu a catalogat acuzaţiile drept "o aberaţie" şi a spus că speră ca lucrurile să se lămurească, întrucât decizia de alocare a fondurilor s-a făcut printr-un contract legal.

Primarul a susţinut că totul este legal în ceea ce priveşte sumele acordate prin hotărârea de Consiliu Local echipei de fotbal, el arătând că, ''probabil'', Daniel Capră, care este finanţatorul Petrolului, a făcut un denunţ împotriva sa.

''Probabil dl. Capră, de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea.

Acest zvon este de foarte mult timp în piaţa ploieşteană, că dl. Capră negociază eliberarea sa'', a afirmat Bădescu

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, mai spune că dosarul a fost deschis în urmă cu 1 an şi jumătate şi că a mai fost audiat în trecut ca martor.

Corespondentul RRA Simona Uţă aminteşte că în februarie 2014 toţi consilierii locali care au votat hotărârea de alocare a fondurilor către echipa de fotbal au fost audiaţi la DNA în această cauză.

Dosarul în care se fac audierile vizează finanţarea Asociaţiei "Lupii Galbeni" prin intermediul căreia s-a făcut plata primelor de joc pentru echipa de fotbal Petrolul Ploieşti în valoare de 1,7 milioane de euro.

Cercetarea a început în urmă cu an şi jumătate, iar în februarie 2014 au fost audiaţi pentru prima dată toţi cei 27 de consilieri locali, dar şi primarul Iulian Bădescu, atunci în calitate de martor.

Întreaga poveste a început în anul 2013, când şefa Direcţiei economic, Nicoleta Crăciunoiu, a refuzat să semneze ordinele de plată pentru primele judecătorilor, considerându-le ilegale.

Nicoleta Crăciunoiu a fost dată afară imediat din primărie, i s-a desfăcut contractul de muncă pentru insubordonare, iar plăţile s-au făcut fără avizul acesteia.

Nicoleta Crăciunoiu a sesizat atunci DNA şi a dat în judecată primăria.

Pe fond, a câştigat procesul pentru repunerea în funcţie, iar DNA a redeschis dosarul în care astăzi s-au făcut percheziţiile şi audierile.

Mai trebuie spus că finanţatorii echipei Petrolul Ploieşti, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, sunt în arest preventiv încă din toamna anului trecut, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.


 Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza