Primarii nu vor mai putea fi traşi la răspundere pentru acte administrative

Vicepremierul, Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării, a explicat că, de vreme ce actele administrative sunt elaborate de specialişti şi semnate de ei, aceştia vor şi răspundere.

Adăugat: 3 Aprilie 2017
Ultima actualizare:3 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sevil Shhaideh, vicepremier
trimite pe mail

Primarii nu vor mai putea fi traşi la răspundere pentru actele administrative elaborate de funcţionarii de specialitate. Această modificare este prevăzută în Codul Administrativ, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prezent astăzi la Adunarea Asociaţiei Oraşelor din România, ministrul de resort şi vicepremierul, Sevil Shhaideh, a explicat.

Sevil Shhaideh: "Venim să clarificăm competenţele pe răspundere administrativă în ce sens? Cei care sunt desemnaţi prin lege să semneze din partea funcţionarilor sau a aparatului executiv, să răspundă din punct de vedere administrativ.

Semnătura primarului pe document investeşte cu autenticitate documentul respectiv. În schimb, dacă domnul primar sau doamna primar va semna documentul administrativ fără semnăturile celor prevăzute în legislaţie, mi se pare corect să răspundă în instanţă." 

Sevil Shhaideh a mai spus că Executivul intenţionează să înainteze Parlamentului aceste modificări privind Statutul funcţiei publice odată cu legea salarizării unitare, transmite reporterul RRA, Atena Teognoste.Autor:
Atena Teognoste
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza