Primăria a renunțat la organizarea Târgului de Crăciun în Piața Victoriei

Primarul general, Gabriela Firea, a luat decizia mutării Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, după ce mai mai mulţi protestatari au demontat structura metalică a scenei.

Adăugat: 3 Decembrie 2017
Ultima actualizare:3 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea
trimite pe mail

Primăria Capitalei nu mai organizează un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, loc devenit centrul protestelor antiguvernamentale şi pentru susţinerea luptei anticorupţie.

Primarul general Gabriela Firea a luat această decizie, după ce, ieri, mai mulţi protestatari au demontat structura metalică a scenei, ce trebuia amplasată în piaţă şi i-au împiedicat pe cei angajaţi de municipalitate să amenajeze târgul.

Ea a ameninţat ca va face plângeri penale împotriva celor care au încălcat legea.

De asemenea, a vorbit despre anarhie şi a apreciat că instituţii centrale ale statului nu şi-ar fi făcut datoria pentru apărarea Constituţiei şi a legilor ţării.

Anterior, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi trei dintre ei au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

Jandarmeria spune că oamenii legii au intervenit după ce unul dintre protestatari ar fi agresat o persoană în vârstă.

Manifestanţii, care se adunaseră în piaţă încă de la primele ore ale dimineţii, i-au declarat reporterului RRA, Felicia Mocanu, motivul pentru care protestau.

"Ăsta era singurul loc care ne-a rămas şi nouă. Să intre aici este de neconceput.

"Este o provocare din partea doamnei primar amplasarea acestui târg aici. Acest protest nu se va termina până când cei penali, aflaţi în fruntea statului, nu vor răspunde în faţa justiţiei".

Reporter: Pentru ce protestaţi?

"Pentru că această piaţă este dintotdeauna o piaţă pentru revendicarea nemulţumirilor", au spus protestatarii.

Ulterior, ministrul de interne, Carmen Dan, a comunicat că a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate instituţiei pe care o conduce şi-au îndeplinit atribuţiile.

Potrivit unui comunicat de presă, Carmen Dan o asigură pe Gabriela Firea - primarul general al Capitalei, de întreg sprijinul Ministerului de Interne şi de întreaga disponibilitate a instituţiei în scopul continuării activităţilor în interes public şi pentru menţinerea siguranţei cetăţeanului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza