Prima zi de muncă pentru miniştrii Guvernului Grindeanu

Noii miniştri şi-au preluat portofoliile în această dimineaţă şi trebuie să prezinte pană la şedinţa de mâine urgenţele de la fiecare minister.

Adăugat: 5 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, a declarat că are de pregătit şapte ordonanţe de urgenţă. 

"Am de lucru până mâine, trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe de urgenţă: salariul minim, ştiţi foarte bine, pensiile şi aşa mai departe. Deci chiar e mult de muncă, sper să termin foarte repede cu formalităţile de predare-primire şi după intru în pâine", a spus Vasilescu.

Şi noul şef de la Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat la intrarea în minister că are mult de lucru, el trebuie să pregătească rapid bugetul de stat pentru 2017.

Fostul ministru al Finanţelor, Anca Dragu i-a precizat acestuia că are pregătită o primă varintă de proiect de buget. 

"Noi am lăsat în draft cu deficit bugetar 2,99, pentru că am introdus în ultimele zile legea care s-a aprobat cu creşterile salarile, Legea 250. Deci, în acest draft de 2,99 deficit bugetar am introdus creşterile salariale, dar nu alte elemente care erau în programele partidelor politice, indiferent care erau aceste partide politice", a explicat Anca Dragu. 

La Ministerul Justiţiei, Florin Iordache, noul ministru, a declarat că are ca principal obiectiv creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie.  

"Întărirea statului de drept, încrederea cetăţeanului în actul de justiţie" a subliniat Iordache.  

De menţionat că premierul Sorin Grindeanu a ajuns, astăzi, la Palatul Victoria, unde a avut o discuţie cu fostul prim-ministru Dacian Cioloş.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza