Prima şedinţă de guvern, condusă de premierul Mihai Tudose

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii se află pe agenda primei şedinţe de guvern a cabinetului Tudose.

Adăugat: 30 Iunie 2017
Ultima actualizare:30 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noii miniştri se întâlnesc astăzi la Palatul Victoria pentru prima şedinţă a cabinetului Tudose.

Pe agendă: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect rămas în întârziere în perioada guvernului anterior.

Vor fi discutate şi ordonaţe de urgenţă care ar urma să crească pensia minimă şi să dubleze indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap sever.  

Miniştrii vor dezbate în şedinţa de astăzi textul unei ordonanţe de urgenţă prin care cresc indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap sever.

Ieri, ministrul muncii şi protecţiei sociale, Lia Olguţa Vasilescu, declara că persoanele cu handicap grav vor primi în viitor 640 de lei în loc de 340 şi cei cu handicap accentuat vor privi 480 în loc de 240 de lei.

Şi copiilor li se vor mări indemnizaţiile, cei cu handicap grav de la 306 la 640 şi celor cu handicap accentuat de la 279 la 480 de lei.

Tot în ordonanţa de urgenţă de astăzi se va stabili ca indemnizaţia socială pentru pensionari să crească la 640 de lei, dar de la 1 ianuarie.

O altă ordonanţă de urgenţă pe care guvernul Tudose trebuie să o adopte astăzi, în prima sa şedinţă, este cea privind organizarea executivului.

De asemenea, premierul Mihai Tudose spunea zilele trecute că în prima şedinţă a guvernului se va citi în prima lectură proiectul de lege privind constituirea fondului suveran de investiţii, elaborat de Ministerul Economiei.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza