Prima ședință a noului Guvern. Vezi prioritățile miniștrilor

Prima măsură pe care noul executiv o va adopta va fi renunţarea la declaraţia fiscală 600, pe care cei care obţin alte venituri în plus faţă de salarii ar fi trebuit s-o depună

Adăugat: 31 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul guvern al României se reuneşte astăzi în prima sa şedinţă şi este foarte posibil ca prima ordonanţă emisă să vizeze controversata declaraţie fiscală 600, al cărei termen-limită de depunere este chiar ziua de astăzi.

Ieri, membrii cabinetului Viorica Dăncilă şi-au preluat portofoliile de la predecesorii lor, acolo unde titularii din guvernul Mihai Tudose au fost înlocuiţi.

Prima măsură pe care noul executiv o va adopta va fi renunţarea la declaraţia fiscală 600, pe care cei care obţin alte venituri în plus faţă de salarii ar fi trebuit s-o depună, anunţa, în Parlament, la învestire, Viorica Dăncilă, fapt confirmat de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

"În această perioadă, nimeni nu trebuie să mai depună niciun fel de formular 600. Vom găsi o soluţie pentru a nu se mai depune acest formular. Nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a depune un astfeld e formular", a spus Eugen Teodorovici.

Construirea a trei spitale regionale

Noul ministru al sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la preluarea mandatului că unul dintre principalele sale obiective este construirea celor trei spitale regionale din Cluj, Iaşi şi Craiova, proiecte care beneficiază de finanare europeană.

"Oamenii au nevoie de aceste spitale. Suntem la o limită şi trebuie să le facem. Cunosc foarte bine Clujul şi, credeţi-mă, este neapărat necesar", a susținut Sorina Pintea.

Cuvântul de ordine la Comunicații: continuitate

Bogdan Cojocaru este noul ministru de la comunicaţii.

El a spus că s-a consultat, în ultimele zile, cu fostul responsabil, Lucian Şova, pentru ca preluarea mandatului să se facă fără sincope în activitate.

"Cuvântul de ordine, în momentul de faţă, e continuitate. Miniserul Comunicaţiilor intră în dialog cu foarte multe ministere: MAI, Muncă, Sănătate, pentru că sunt platforme pe care împreună putem să le dezvoltăm, în aşa fel încât să putem avea tot ceea ce ţine de circulaţia documentelor, informaţii ş.a.m.d"., a susținut Bogdan Cojocaru.

Proiectul Legii minelor, o prioritate

Ministrul economiei, Dănuţ Andruşcă, a transmis, printr-un comunicat, că proiectul Legii minelor este printre actele normative pe care le doreşte cât mai repede pe masa guvernului.

Şi tot prin comunicate, foştii titulari de la cultură şi sport s-au declarat încrezători că noii miniştri vor continua cu succes proiectele începute de ei.Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza