Prima şedinţa a Comisiei Tehnice Centrale privind alegerile parlamentare

Prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie se va desfăşura aszăzi.

Adăugat: 14 Septembrie 2016
Ultima actualizare:14 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Responsabili din mai multe ministere şi instituţii din admnistraţie se reunesc în prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale, pentru a discuta despre organizarea alegerilor din decembrie.

Şedinţa de lucru va fi urmată de o videoconferinţă cu prefecţii, în care vor fi puse la punct detaliile privind desfăşurarea în bune condiţii a scrutinului, precizează redactorul RRA, Daniela Mănuţă.

Alegerile parlamentare sunt şi tema emisiunii "Probleme la zi", care începe la Radio România Actualităţi, la ora 13:20 de minute, imediat după Radiojurnal.

Alegerile pentru deputaţi şi senatori sunt organizate, la 11 decembrie,  pe baza unei noi legislaţii.

Printre noutăţi se află  revenirea la listele cu candidaţi, dar şi votul prin corespondenţă pentru românii din străinătate.

Astăzi, 14 septembrie,  este ultima zi în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţaîn afara ţării pot depune cererile pentru înscrierea în Registrul Electoral, cu menţiunea pentru votul prin corespondenţă sau pentru votul în secţia de votare.

Suma totală alocată de guvern pentru buna organizare a alegerilor parlamentare este de 227,7 milioane de lei, din bugetele MAI, MAE, AEP, Serviciului Român de Telecomunicaţii şi INS.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza