Prima moțiune simplă din noua sesiune parlamentară

Camera Deputaţilor dezbate astăzi prima moţiune simplă din noua sesiune parlamentară, iar la Senat este programat, în plen, votul asupra iniţiativei de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei.

Adăugat: 11 Septembrie 2018
Ultima actualizare:11 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei ajunge astăzi la vot decizional în Senat, cu raport favorabil din partea Comisiei juridice.

Proiectul propune redefinirea familiei, în sensul în care aceasta să fie înteiemată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, cum prevede în prezent Legea fundamentală.

Propunerea legislativă are nevoie de votul a două treimi din numărul senatorilor pentru a fi adoptată, iar dacă decizia va fi una favorabilă, în termen de 30 de zile se va organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei.

La Camera Deputaţilor, pe agendă se află prima moţiune simplă din actuala sesiune parlamentară. Ministrul de interne este cel vizat de demersul liberalilor.

Deputaţii PNL o acuză pe Carmen Dan de coordonare a acţiunilor represive la adresa celor care au participat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Votul asupra moţiunii este programat mâine.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza