Prima moţiune simplă a liberalilor, dezbătută în Parlament

Liberalii cer Guvernului, prin moțiunea simplă, introducerea noii liste de medicamente compensate de la 1 aprilie, aşa cum a promis fostul ministru Eugen Nicolăescu. Site-ul politicaromanească.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterile moțiunii.

Adăugat: 31 Martie 2014
Ultima actualizare:31 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Camera Deputaţilor. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Deputaţii au dezbătut, luni, moţiunea simplă "Guvernul Ponta III ameninţă viaţa pacienţilor".

Liberalii cer Guvernului introducerea noii liste de medicamente compensate de la 1 aprilie, aşa cum a promis fostul ministru Eugen Nicolăescu.

Documentul a fost prezentat de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

El a subliniat că, în perioada mandatului său, a pregătit această listă după îndelungate consultări cu medici, profesori, asociaţii de pacienţi şi reprezentanţi din industria farmaceutică.

Eugen Nicolăescu a declarat că a fost realizată şi o analiză de impact bugetar, aprobată de Ministerul de Finanţe şi de ministrul delegat pentru buget.

"A fost estimat un impact pozitiv de 592 milioane de lei pentru anul 2014, sumă care ar putea fi acoperită prin implementarea politicilor de reducere a cheltuielilor cu medicamentele: taxa claw-back, revizuirea preţurilor la medicamente, acorduri de partajare a riscurilor între finanţatori şi producători, audit al prescripţiei medicale", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, a precizat că PNL nu a finalizat lista medicamentelor compensate, aşa cum susţine, iar moţiunea liberalilor reprezintă un gest superficial şi o încercare de răzbunare politică.

"Ne înştiinţaţi că ne-aţi lăsat la cheie lista medicamentelor compensate. Şi dacă această cheie, domnilor, a fost la domnul Nicolăescu, vă asigur că ea nu se potriveşte, nu deschide nicio uşă oamenilor care aşteaptă accesul la tratamente, lista nu este gata, protocoalele nu sunt întocmite şi nu se cunoaşte impactul bugetar real", a spus Nicolae Bănicioiu.

Moţiunea simplă a PNL va fi supusă marți votului din plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru a fi adoptat, documentul are nevoie de sprijinul exprimat prin vot de majoritatea deputaţilor prezenţi.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza