Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost prezentată miercurea trecută în parlament, iar dezbaterea şi votul vor avea loc mâine, în plen.

Adăugat: 28 Iunie 2021
Ultima actualizare:28 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul Florin Cîţu se confruntă săptămâna aceasta cu prima moţiune de cenzură împotriva sa.

Documentul iniţial de PSD a fost prezentată miercurea trecută în parlament, iar dezbaterea şi votul vor avea loc mâine, în plen.

Social-democraţii critică măsurile adoptate de guvernul Cîţu în domeniile educaţiei, economiei şi sănătăţii şi spun că documentul a fost agreat cu partenerii sociali şi cu reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor.

De cealaltă parte, premierul susţine că acuzaţiile PSD sunt nejustificate, iar liderul PNL, Ludovic Orban, spune că există acordul coaliţiei ca reprezentanţii partidelor aflate la putere să fie prezenţi în sală la dezbateri, dar să nu participe la sesiunea de vot asupra moţiunii de cenzură.

O şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor este programată şi miercuri, pentru comemorarea victimelor Pogromului de laşi din 1941.

Este posibil ca în zilele următoare să fie dat şi votul pentru numirea unui nou Avocat al Poporului. Propunerea UDMR ca profesorul Fábián Gyula să preia conducerea instituţiei a primit deja avizul pozitiv al comisiilor de specialitate.

Conducerea parlamentului a decis să aştepte deocamdată decizia CCR cu privire la sesizarea social-democraţilor, care contestă revocarea din funcţia de avocat al poporului a Renatei Weber. Clarificări cu privire la revocare au fost solicitate şi de Comisia de la Veneţia.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza