Prima confruntare Putere - Opoziție în Parlament

Programul de guvernare al cabinetului Grindeanu a stârnit primele controverse putere - opoziție.

Adăugat: 4 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Puterea şi opoziţia au avut, azi, prima confruntare în spaţiul parlamentar.

Tema: programul de guvernare pentru care premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a cerut votul de încredere al Legislativului şi lista Cabinetului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că aplicarea programului de guvernare se va face în totalitate şi că partidul pe care îl va conduce va urmări cu cea mai mare exigenţă actul de guvernare.

Liviu Dragnea a subliniat că PSD şi ALDE au datoria de a se asigura că Executivul va transpune în realitate măsurile prezentate în campanie.

PNL a anunţat că nu va vota acest guvern.

Preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, a spus că Executivul nu întruneşte standardele de competenţă, autonomie şi transparenţă dorite de majoritatea cetăţenilor, în acest moment.

Şi USR va vota împotriva Guvernului.

Liderul Uniunii, Nicuşor Dan, a menţionat că întregul program al Executivului este falimentar, deoarece cheltuielile cresc şi veniturile nu sunt realiste.

În opinia sa, toate acestea vor duce la deficit şi inflaţie. În schimb, UDMR susţine Guvernul PSD - ALDE.

Preşedintele Kelemen Hunor a dat asigurări că Uniunea se va implica în acele proiecte care susţin creşterea economică sustenabilă, deduceri fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii şi dezvoltarea infrastructurii.

La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu - Tăriceanu, a spus că va susţine modificarea Codurilor penale, pentru a fi în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi va milita pentru continuare politicilor liberale în economie.

Liderul PMP, Valeriu Steriu, a precizat că partidul său nu va vota guvernul şi a afirmat că programul de guvernare a fost creat strict pentru a atrage votanţi, este populist şi va arunca în aer deficitul bugetar al României.

Pentru învestirea Cabinetului condus de Sorin Grindeanu va vota şi Grupul minorităţilor naţionale, după cum a precizat liderul acestuia, Varujan Pambuccian.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza