Prim-viceguvernatorul BNR: Securitatea informaţiei, exigenţă costisitoare pentru bănci

Prim- viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, atrage atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă băncile în legătură cu securitatea datelor personale.

Adăugat: 6 Aprilie 2016
Ultima actualizare:6 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR
trimite pe mail

Băncile se confruntă cu o serie de provocări importante privind aplicarea tehnologiilor digitale, susţine prim- viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, care subliniază că una dintre provocările serioase se referă la securitatea datelor.

Scurgerile de informaţii, inclusiv legate de sistemul financiar, de tipul "Documentelor Panama"", vor continua mai spune responsabilul Băncii Centrale.        

"Lucrurile este posibil să se intensifice, plecând, în opinia mea, pe de-o parte de la tensiunile bugetare existente în toate statele lumii ca urmare a acestor practici imorale, uneori chiar şi ilegale, bugete sărace, care nu pot răspunde solicitărilor populaţiei. Pe de altă parte, bani foarte mulţi şi în paradisurilor fiscale, ceea ce în plan general, dar şi nivelul fiecărei ţări conduce la slăbirea democraţiei şi a ţesutului social care asigură fundamentul oricărui stat democratic", a afirmat Georgescu.

El a insistat asupra importanţei securităţii informaţiei.

"Securitatea informaţiei este o precondiţie fundamentală a încrederii, iar respectarea acestei exigenţe este costisitoate pentru bănci, dar, pe de altă parte, costuri mai mari pentru securitate asigură încredere mai mare clenţilor băncii faţă de serviciile oferite de aceasta", a subliniat oficialul BNR.

Costurile pe care băncile le vor suporta pentru asigurarea securităţii datelor şi tranzacţiilor şi pentru pregatirea profesională adecvată a personalului vor fi compensate de integrarea financiară a populaţiei din zone nebancarizate prin intermediul internetului şi al produselor bancare digitale.

De asemenea, se iau în calcul reducerile de costuri legate de faptul că angajaţii nu vor mai fi obligaţi să lucreze din sediul bancii - mai spune  prim-viceguvernatorul BNR.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza