PREZIDENȚIALE: Avem nevoie de justiţie independentă

Klaus Iohannis suține că România are nevoie de consolidarea democraţiei în România.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale
trimite pe mail

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale, a susţinut că în România este nevoie în continuare de consolidarea democraţiei.

El garantează pentru acest lucru.

"Avem nevoie de justiţie independentă, avem nevoie de stat de drept şi avem în continuare mare nevoie de consolidarea democraţiei în România şi atunci nimeni nu va mai îndrăzni să se joace, de exemplu, cu libertatea presei, cum am avut situaţia că este, nu este iniţiativa legislativă. Astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple", a spus Iohannis, citat de reporterul RRA, Alina Bordeiaşu.

Discuții pe treptele Parlamentului despre fluidizarea procesului electoral în străinătate

Deputaţi ai PNL, PPDD şi neafiliaţi, membri ai Comisiei pentru românii din afara graniţelor s-au reunit astăzi în faţa Parlamentului pentru a discuta despre fluidizarea procesului electoral în străinătate.

Discuţiile au avut loc pe scările Camerei Deputaţilor, întrucât conducerea instituţiei nu a permis membrilor comisiei să ţină şedinţa, a precizat liberalul Mircea Dolha.

Motivul invocat a fost acela că programul Camerei prevedea activitatea în teritoriu.

La discuţii au fost invitaţi ministrul de externe, Teodor Meleşcanu şi cel delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, însă nu au participat.

"Comisia le-a adresat această invitaţie celor doi oficiali, ministrul de externe şi ministrul pentru românii de pretutindeni, iar aceştia, într-un total dispreţ faţă de români, faţă de parlamentarii care-i reprezintă, au respins această invitaţie. Mult mai civilizat ar fi fost dacă doleanţele pe care noi le transmitem în numele a milioane de români ar fi auzite şi de către cei care au responsabilitatea prin lege", a spus deputatul Eugen Tomac, informează reporterul RRA, Alina Stănuță.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza