Prezenţă la vot mai mică decât în 2012. Bucureştiul, cea mai scăzută prezenţă

Rezultatele parţiale ale alegerilor locale de ieri indică o prezenţă la urne de 48,43% la nivel naţional, mai mică decât cea de la scrutinul din 2012.

Adăugat: 6 Iunie 2016
Ultima actualizare:6 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Giurgiu, Teleorman şi Olt s-a înregistrat cea mai bună prezenţă la vot, iar în Timiş, Iaşi, Covasna şi Harghita - cea mai slabă.

În Bucureşti au votat 33%ă dintre alegători, fiind cea mai scăzută prezenţă la urne din ţară.

Potrivit rezultatelor parţiale, comunicate de Biroul Electoral Central, alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei au fost câştigate de reprezentanta PSD, urmată de candidatul Uniunii "Salvaţi Bucureştiul" şi de cel al PNL.

Candidatul PSD-UNPR, Gabriela Firea, a obţinut 45,51% din voturile bucureştenilor, potrivit primelor rezultate parţiale comunicate de Biroul Electoral Central.

Pe locul al doilea se află candidatul USB, Nicuşor Dan, cu 27,52%, în timp ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, a obţinut 11 procente.

Cinci primării de sector au fost câştigate de alianţa electorală PSD-UNPR, în timp ce la sectorul 1, candidatul USB, Clotilde Armand, se află pe prima poziţie, la distanţă foarte mică faţă de social-democratul Dan Tudorache.

La sectorul 2 Mihai Toader a obţinut 40 de procente, iar la sectorul 3, Robert Negoiţă - 64%.

Pentru funcţia de primar al sectorului 4, Daniel Băluţă se află pe primul loc, cu aproximativ 37%, în timp ce la sectorul 5, Daniel Florea a obţinut 36% din voturile exprimate.

Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central, Gabriel Mutu a obţinut 38,76% din voturi pentru Primăria Sectorului 6.

Astăzi la ora 10:00, Biroul Electoral Central va raporta rezultatele oficiale parţiale ale scrutinului din 5 iunie.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza