Preţul energiei electrice, cu 10% mai mare decât acum cinci ani

Accizele, impozitele şi suma pe care o încasează distribuitorii de energie electrică sunt motivele pentru care preţul plătit de consumatori este de cu 10% mai mare.

Adăugat: 11 Mai 2016
Ultima actualizare:11 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Iulian Iancu
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei de Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, reclamă faptul că preţul plătit de consumatorii de energie electrică este cu 10%  mai mare faţă de acum cinci ani, deşi preţul de producţie a scăzut cu 33%.

La o conferinţă pe tema liberalizării preţurilor în domeniu, el a subliniat că principalul motiv pentru această majorare sunt accizele, impozitele şi suma pe care o încasează distribuitorii de energie electrică.

În replică, directorul general al OPCOM - operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale din Romania, spune că în ţara noastră preţurile sunt totuşi mai mici ca în alte ţări europene.  

"Este important să vedem acest preţ prin prisma preţurilor energiei electrice în toate ţările din Europa, prin media preţului. Întâmplător am adus cu mine raportul, de exemplu, pe luna martie şi constatăm că preţul energiei electrice în România este cu aproape doi euro mai mic decât preţul mediu al energiei electrice din Europa. Suntem situaţi undeva pe locul şapte în ceea ce priveşte un clasament al celor mai mici preţuri în Europa. Deci, cu alte cuvinte, dacă vreţi, poate exista o explicaţie simplă a faptului că România este net exportatoare", a spus Victor Ionescu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza